Bison Super ljepilo tekuće

Kategorije: ,

Bison Super ljepilo tekuće

Tuba 3 g

Super brzo i ekstremno snažno tekuće ljepilo s Direct Stop Tehnologijom: Ne kapa, s usisnim učinkom za jednostavno i čisto nanošenje.

Područje primjene
Lijepi različite materijale kao što su sintetika, metal, guma, porculan, drvo i pluto.

Karakteristike

  • Super snažno
  • Vrlo brzo

Uporaba

Priprema

Radni uvjeti: Ne koristiti na temperaturi ispod +10 °C.
Primarna obrada: Odmastite acetonom ili sredstvom za odmašćivanje Bison Thinner. Površine koje reagiraju na kiselinu (npr. aluminij) prvo tretirajte razrijeđenim amonijakom, a potom ih isperite vodom i obrišite. Metalne površine lagano izbrusite.

Primjena

Dostatno za: Jedna kap lijepi otprilike 2 cm² površine.
Rukovanje pakiranjem: Aktivirajte tubu okretanjem čepa. Ne stiskajte tubu prilikom probijanja. Ne otvarajte škarama ili nožem. Navrnite bijeli čep na otvorenu tubu.
Upute za uporabu: Ljepilo nanesite u što tanjem sloju (tanjem od jedne kapi) na jednu stranu (previše ljepila znatno usporava sušenje!). Prilikom nanošenja ljepila vršak treba dodirivati površinu. Odmah spojite dijelove i kratko pritisnite (10-60 sekundi) kako bi se ljepilo ravnomjerno raširilo po površinama. Dovoljan je pritisak rukom. Spoj se može ojačati kapanjem još ljepila u njega. Prilikom lijepljenja metala, vrijeme sušenja može se skratiti tako da se prije spajanja kratko puše u površinu na koju je naneseno ljepilo. Nakon uporabe očistite vršak suhom krpom i zatvorite tubu crnim čepom. Ljepilo izlažite zraku što je manje moguće.

Mrlje/Ostaci: Suhom krpom obrišite višak ljepila odmah nakon uporabe. Nakon sušenja ostatke ljepila vrlo je teško uloniti. Aceton će otopiti ljepilo (ali vrlo sporo).

Napomene:

Oprez: Super ljepilo sadrži cijanoakrilat.

Opasno: Lijepi kožu i kapke unutar nekoliko sekundi. Držite podalje od djece. U slučaju kontakta s kožom, ne pokušavajte ukloniti ljepilo na silu. U takvim slučajevima koža automatski odbija ljepilo. Operite kožu vodom. U slučaju kontakta s očima, držite kapke otvorene, odmah isperite vodom i potražite pomoć liječnika. Zalijepljene prste odvojite tako da ih dobro namočite u vodi i polako ugurate olovku između njih.

Vrijeme sušenja

Za detaljne informacije o vremenu sušenja pogledajte tehničku dokumentaciju.