Održavanje i rukovanje Bisonovim proizvodima pod niskim temperaturama

SNJEŠKO BIJELIĆ!

Ako Snješko Bijelić opet posjeti Vašu zemlju, to će ostaviti posljedice i na održavanje i rukovanje Bisonovim proizvodima u Vašoj kući! Zbog niskih temperatura, ljepila i brtvila mogu se zamrznuti. Kako biste zaštitili kvalitetu svojih proizvoda, dat ćemo Vam nekoliko savjeta.

Ako želite saznati informacije o temperaturi na kojoj se primjenjuju Vaši proizvodi, možete ih pronaći na stranici s proizvodima.

Održavanje i rukovanje Bisonovim proizvodima:

 

  • Sva ljepila na bazi vode (Ljepilo za drvo, Ljepilo za drvo Topspeed, Ljepilo za drvo Extra, Ljepilo za laminirani parket, Ljepilo za parket, Ljepilo za polistirensku pjenu, Montažno brtvilo Super, Montažno brtvilo Direct Grip, Ljepilo za pod te sva brtvila na bazi akrila) moraju se čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako se ljepilo smrzne, postaje neupotrebljivo. Specifične karakteristike proizvoda možete pronaći na stranici Bisonovih proizvoda.
  • Poliuretanska ljepila moraju se čuvati na temperaturi višoj od 5 °C kako bi se sačuvala njihova kvaliteta. Ako je ljepilo bilo pohranjeno na nižoj temperaturi, prije uporabe mora se pričekati da se ono zagrije na sobnu temperaturu. Nemojte ga umjetno zagrijavati jer može postati neupotrebljivo.
  • Bison kit® i Bison tix® mogu se čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako se zalede, pustite da postepeno dosegnu sobnu temperaturu. Nemojte ih umjetno zagrijavati jer mogu postati neupotrebljivi. PVC ljepila moraju se čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako se ljepilo zaledilo, prije uporabe pustite da dosegne sobnu temperaturu, a zatim ga dobro promiješajte. Nemojte ga umjetno zagrijavati jer može postati neupotrebljivo.
  • Poly Max® ljepila moraju se čuvati na temperaturi višoj od 5 °C kako bi se sačuvala njihova kvaliteta. Ako je ljepilo bilo pohranjeno na nižoj temperaturi, prije njegova korištenja ono mora postepeno postići sobnu temperaturu. Nemojte ga umjetno zagrijavati jer može postati neupotrebljivo.
  • Akrilna brtvila mogu se smrznuti pa se moraju čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako se brtvilo smrzne, treba ga pustiti da postepeno dosegne sobnu temperaturu. Nemojte ga umjetno zagrijavati jer može postati neupotrebjivo.
  • Silikonska brtvila moraju čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako je brtvilo bilo pohranjeno na nižoj temperaturi, treba ga pustiti da postepeno dosegne sobnu temperaturu. Nemojte ga umjestno zagrijavati jer može postati neupotrebljivo.
  • Sva ljepila u aerosolnom spreju moraju čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako je takvo ljepilo bilo pohranjeno na nižoj temperaturi, treba ga pustiti da postepeno dosegne sobnu temperaturu. Nemojte ga umjestno zagrijavati jer može postati neupotrebljivo.
  • Proizvode na bazi otapala (Bison Kit®, Bison Tix®, Bison kit® transparentno te montažno brtvilo Original) treba čuvati na temperaturi višoj od 5 °C. Ako su hladniji, prije uporabe treba ih pustiti da postepeno dosegnu sobnu temperaturu. Nemojte ih umjestno zagrijavati jer mogu postati neupotrebjivi. Pažljivo provjerite kako biste bili potpuno sigurni sadrži li vaš proizvod montažno brtvilo na bazi otapala.